Bifenthrin induceert DNA-schade en autofagie in Spodoptera frugiperda (Sf9) insectencellen

Bifenthrin induces DNA damage and autophagy in Spodoptera frugiperda (Sf9) insect cells
Bifenthrin is een van de meest gebruikte kunstmatige pyrethroïde pesticiden. Het richt zich op het zenuwstelsel van insecten, voornamelijk op natriumkanalen in zenuwcelmembranen. Het overmatige gebruik van bifrenthrin kan leiden tot een toename van de resistentie tegen plaaginsecten. Bovendien zijn er slechts enkele onderzoeken die de cytotoxische beweging ervan beschrijven.
Er was een reeks bioassays uitgevoerd en de resultaten bevestigden dat bifenthrin een grote vaardigheid heeft om DNA-beschadiging en de remming van de levensvatbaarheid in Spodoptera frugiperda (Sf9)-cellen te induceren . Monodansylcadaverine-kleuring en transmissie-elektronenmicroscoopassays waren gebruikt om belangrijke reeksen van autofagosomen en mitochondriale disfunctie in het cytoplasma te bekijken.
Bovendien bevestigde Western-blot-evaluatie een opwaartse regulatie in LC3-II- en beclin-1-eiwitexpressie en een neerwaartse regulatie in p62-expressie , die bijdroeg aan de cytotoxische impact van bifenthrin op Sf9-cellen. Algemeen, bifenthrin heeft een aanzienlijke invloed op de levensvatbaarheid van Sf9-cellen door DNA-beschadiging en autofagie te induceren. Deze resultaten vormen een theoretische basis voor het begrijpen van het mechanisme van cytotoxiciteit van bifrenthin.

Membrane Protein Productie en zuivering van Escherichia coli en  Sf9  insect  Cells

Een ernstige belemmering voor het vinden van membraaneiwitten door middel van biofysische strategieën is de kwestie van het produceren van voldoende hoeveelheden voorraden voor nuttig en structureel onderzoek. Om het beoogde membraaneiwit heteroloog, in het bijzonder een eukaryoot eiwit, tot overexpressie te brengen , is een belangrijke stap het zoeken naar het optimale gastheerexpressiesysteem en het uitvoeren van daaropvolgende expressieoptimalisatie.
In dit hoofdstuk beschrijven we protocollen voor het screenen van membraaneiwitproductie met behulp van bacteriële en insectencellen, solubilisatiescreening, grootschalige productie en algemeen gebruikte zuiveringsstrategieën voor affiniteitschromatografie. We richten ons op veelvoorkomende optimalisatiesituaties, gelijk aan promotors en tags, en beschrijven de huidige strategieën die in elk laboratorium kunnen worden gebruikt zonder gespecialiseerde dure uitrusting.
Met name voor insectencellen zijn GFP-fusies met name nuttig voor lokalisatie en in-gel fluorescentiedetectie van de eiwitten op SDS-PAGE . We geven gedetailleerde protocollen die kunnen worden gebruikt om de meest effectieve expressie- en zuiveringssituaties voor membraaneiwitonderzoek weer te geven.

Bindingsspecificiteit van ostreolysin A6 richting  Sf9  insectencellen  cel  lipiden.

Van oesterzwammen (Pleurotus spp.) is de laatste tijd bewezen dat ze insecticide bi-component eiwitcomplexen leveren die voornamelijk gebaseerd zijn op de aegerolysine-eiwitten. Een taak voor deze eiwitten is dus aangewezen voor de verdediging en veiligheid van de paddenstoel, en we stellen voor om ze te gebruiken als nieuwe milieuvriendelijke bio-insecticiden.
Deze op aegerolysine gebaseerde eiwitcomplexen permeabiliseren synthetische lipideblaasjes door middel van aegerolysinebinding aan een insect-specifiek sfingolipide, ceramidefosfoethanolamine (CPE), en ze zijn cytotoxisch voor de Spodoptera frugiferda (Sf9) insectencellijn.
Tandem-massaspectrometrie-evaluatie van de Sf9-lipidoom-ontdekte lipiden die niet vooraf in de literatuur zijn vermeld, samen met specifiek C14-sfingosine-gebaseerde CPE-moleculaire soorten, die ~ vier mol% van het gehele lipidoom omvatten.
Aanvullende evaluatie van de lipidenbindingsspecificiteit van een aegerolysine van P. ostreatus, ostreolysine A6 (OlyA6), tot lipidevesikels die zijn samengesteld uit economische lipiden, tot lipidevesicles die zijn samengesteld uit het volledige lipide-extract van Sf9-cellen, en tot HPLC-gescheiden Sf9-cellipide fracties die ceramiden bevatten, bevestigden CPE als de belangrijkste OlyA6-receptor, maar benadrukten daarnaast het belang van membraan-ldl-cholesterol voor de vorming van stevige en veilige interacties van OlyA6 met synthetische en zuivere lipidemembranen.
Bindingstests uitgevoerd met glycaanarrays en vloerplasmonresonantie, waaronder ongewervelde-specifieke glycanen, sloten deze sacchariden uit als potentiële extra OlyA6-receptoren.

Koel-actieve extracellulaire lipase: Expressie in  Sf9  insect  cellen , zuivering en katalyse.

Chilly-actieve lipasen krijgen tegenwoordig bijzondere aandacht, omdat ze meer en meer worden gebruikt in tal van industrieën die gelijkwaardig zijn aan hoogwaardige chemische synthese, maaltijdverwerking en wasmiddel. Binnen het huidige onderzoek werd een extracellulair lipase-gen van  Yarrowia lipolytica (LIPY8) gekloond en tot expressie gebracht door het baculovirus-expressiesysteem.
Het recombinante lipase (LipY8p) werd gezuiverd met behulp van chromatografische strategieën, wat leidde tot een zuiveringsprobleem van 25,7-voudig met een specifieke inspanning van 1102,9 U/mg voor olijfolie. De voor de hand liggende molecuulmassa van gezuiverd LipY8p was 40 kDa. Het enzym was het meest energiek bij pH 7,5 en 17 °C . Het vertoonde de meeste oefening in de richting van middellange keten (C10) esters.
De aanwezigheid van overgangsmetalen equivalent aan Zn 2+ , Cu 2+ en Ni 2+  remde sterk de enzymoefening, die werd versterkt door EDTA. De lipase-inspanning werd beïnvloed door detergentia en werd verhoogd door talrijke natuurlijke oplosmiddelen tot 10% (v/v). Deze enzymatische eigenschappen maken van dit lipase een aanzienlijk potentieel voor biotechnologische doeleinden.
Bifenthrin induceert DNA-schade en autofagie in Spodoptera frugiperda (Sf9) insectencellen

Geoptimaliseerde expressie, zuivering en snelle detectie van recombinante influenza kerneiwitten expressie gebracht in Sf9  insect  cellen .

Een correcte en snelle prognose van griep en infectie is belangrijk om een ​​vroegtijdige antivirale behandeling mogelijk te maken en de sterfte als gevolg van seizoens- en epidemische infecties terug te dringen. Immunochromatografie is een van de meest typische strategieën die worden gebruikt voor de prognose van seizoensgriep bij de mens; desalniettemin is het veel minder efficiënt bij het diagnosticeren van het pandemische influenzavirus.
Op dit moment zijn snelle diagnostische kits voor pandemisch influenzavirus afhankelijk van de detectie van nucleoproteïne (NP) of hemagglutinine (HA). NP-detectie onthult een grotere specificiteit en is extra delicaat dan HA-detectie. Bij dit onderzoek hebben we tijdsafhankelijke expressiesituaties gescreend en hierin rapporteren we optimale situaties voor de expressie van recombinant nucleoproteïne (rNP), die 48 uur na een infectie was.
Daarnaast rapporteren we met behulp van de uitgedrukte rNP in een snelle diagnose van griep (SGT i-flex Influenza A&B Check). We construeerden expressievectoren die rNP (antigeen) van influenza A en B in insectencellen (Sf9-cellen) synthetiseerden, gebruikten het gezuiverde rNP voor de immunoassay, bekijk de verpakking en onderscheidden duidelijk NP’s van influenza A en influenza B met behulp van deze snelle influenza diagnostisch pakket. Deze strategie zou het geval kunnen verbeteren van een snelle kijk op kits voor griep die NP gebruiken.

Antitumor uitoefening van Escherichia coli Shiga-toxine A subeenheid geleverd door  SF9  insectencellen  cellen .

De meeste vormen van kanker blijven over de hele wereld een ernstig nadeel voor het welzijn. Een Shiga-toxine is een bacterieel toxine dat gewoonlijk wordt geproduceerd door Shigella dysenteriae en Escherichia coli. Een subeenheid van het Shiga-toxine (StxA) is een cytotoxisch middel dat zou kunnen worden gebruikt om de dood in de meeste kankercellen te induceren. StxA tot expressie gebracht vanuit baculovirus werd geëvalueerd in een pTriExTM-expressievector. De baculovirusvector werd gebruikt voor de A-subeenheidtoevoer van StxA. De cytotoxiciteit van StxA-cellen werd door het virus geïnduceerd en beoordeeld binnen de MCF7- en HeLa-celstammen.
Evenals de cytotoxiciteit van de meeste kankers van de tot expressie gebrachte StxA werd bovendien beoordeeld in de meeste kankers die bij muizen werden geïnduceerd. De cytotoxiciteit van het recombinante StxA-baculovirus met totaal verschillende multipliciteiten van een infectie (MOI) werd gemeten.
De resultaten bevestigden dat belangrijke cytotoxiciteit kan worden geïnduceerd op het borstepitheel van zoogdieren, de meeste kankercelstammen, MCF7- en HeLa-cellen met een MOI ≥ 2. De resultaten bevestigden bovendien {dat een} kwaadaardige tumor geïnduceerd door MCF7 zou kunnen worden geremd in een mannequin met de meeste kankers . Vanwege dit feit kan worden geconcludeerd dat StxA, tot expressie gebracht door baculovirus, kan worden gebruikt voor in vitro en in vivo genlevering.

Anti-SF9 Insect Cell HCP 2G affinity purified

SF9RB01-AF 0.5 mg
EUR 1913
  • Product category: Antibodies
Description: Anti-SF9 Insect Cell HCP 2G affinity purified by Cygnus Technologies is available in Europe via Gentaur.

EGFR, His (Sf9 insect cells-expressed), Human

HY-P7316 50ug
EUR 533

Kallikrein-11 (Sf9 insect cells-expressed), Human

HY-P7381 50ug
EUR 762

HVEM, Fc Chimera (Sf9 insect cells-expressed), Human

HY-P7366 10ug
EUR 153

Recombinant Mouse VEGF Protein, Untagged, Insect-10ug

QP10910-INSECT-10ug 10ug
EUR 201

Recombinant Mouse VEGF Protein, Untagged, Insect-1mg

QP10910-INSECT-1mg 1mg
EUR 5151

Recombinant Mouse VEGF Protein, Untagged, Insect-2ug

QP10910-INSECT-2ug 2ug
EUR 155

Recombinant Human HGF Protein, Untagged, Insect-10ug

QP10665-INSECT-10ug 10ug
EUR 201

Recombinant Human HGF Protein, Untagged, Insect-1mg

QP10665-INSECT-1mg 1mg
EUR 4353

Recombinant Human HGF Protein, Untagged, Insect-2ug

QP10665-INSECT-2ug 2ug
EUR 155

Sapphire Sf9 Insect Cells (1 x 107 cells, Culture)

ABP-CEL-10002 1 flask Ask for price
    • Product line: Cell Line Collection
    • Brand: Insect Cell Lines / Medium

Sapphire Sf9 Insect Cells (1 x 107 cells, Frozen)

ABP-CEL-10006 1 vial Ask for price
    • Product line: Cell Line Collection
    • Brand: Insect Cell Lines / Medium

FGFR-1α, Fc Chimera (Sf9 insect cells-expressed), Human

HY-P7353 10ug
EUR 176

IL-6 Receptor α (Sf9 insect cells-expressed), Human

HY-P7377 50ug
EUR 268

293AD Cell Line

AD-100 1 vial
EUR 461
Description: The 293AD Cell Line is derived from the parental 293 cells but selected for attributes that increase adenovirus production, including firmer attachment and larger surface area.

293AAV Cell Line

AAV-100 1 vial
EUR 508
Description: The 293AAV Cell Line is derived from the parental 293 cells but selected for attributes that increase AAV production, including firmer attachment and larger surface area.

293LTV Cell Line

LTV-100 1 vial
EUR 508
Description: The 293LTV Cell Line is derived from the parental 293 cells but selected for attributes that increase lentiviral production, including fimrer attachment and larger surface area.

293RTV Cell Line

RV-100 1 vial
EUR 508
Description: The 293RTV Cell Line is derived from the parental 293 cells but selected for attributes that increase retroviral production, including fimrer attachment and larger surface area.

Recombinant Influenza H3N2 Wisconsin Protein, Untagged, Insect-10ug

QP12091-INSECT-10ug 10ug
EUR 264

Recombinant Influenza-B Malaysia Protein, Untagged, Insect-100ug

QP12440-INSECT-100ug 100ug
EUR 1859

Recombinant Influenza-B Malaysia Protein, Untagged, Insect-10ug

QP12440-INSECT-10ug 10ug
EUR 264

Recombinant Influenza-B Malaysia Protein, Untagged, Insect-2ug

QP12440-INSECT-2ug 2ug
EUR 155

Recombinant Influenza H1N1 New Caledonia Protein, Untagged, Insect-10ug

QP12076-INSECT-10ug 10ug
EUR 264

Recombinant Influenza H1N1 Solomon Islands Protein, Untagged, Insect-10ug

QP12078-INSECT-10ug 10ug
EUR 264

Recombinant HIV-1 p24 Core Protein, Untagged, Insect-100ug

QP12256-INSECT-100ug 100ug
EUR 1859

Recombinant Chikungunya Virus CHIKV E1 Protein, Untagged, Insect-1mg

QP11405-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

293/GFP Cell Line

AKR-200 1 vial
EUR 572
Description: 293/GFP Cell Line stably expresses GFP and otherwise exhibits the same characteristics of the parental cell line.

T47D/GFP Cell Line

AKR-208 1 vial
EUR 572
Description: T47D/GFP Cell Line stably expresses GFP and otherwise exhibits the same characteristics of the parental cell line.

A549/GFP Cell Line

AKR-209 1 vial
EUR 572
Description: A549/GFP Cell Line stably expresses GFP and otherwise exhibits the same characteristics of the parental cell line.

HeLa/GFP Cell Line

AKR-213 1 vial
EUR 572
Description: HeLa/GFP Cell Line stably expresses GFP and otherwise exhibits the same characteristics of the parental cell line.

NIH3T3/GFP Cell Line

AKR-214 1 vial
EUR 572
Description: NIH3T3/GFP Cell Line stably expresses GFP and otherwise exhibits the same characteristics of the parental cell line.

NIH3T3/Cas9 Cell Line

AKR-5104 1 vial
EUR 572

293/Cas9 Cell Line

AKR-5110 1 vial
EUR 572

HeLa/Cas9 Cell Line

AKR-5111 1 vial
EUR 572

Recombinant Human DKK3 Protein, His, Insect-5ug

QP11668-HIS-INSECT-5ug 5ug
EUR 201

Recombinant Human EDA2R Protein, His, Insect-1mg

QP11743-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human EDAR Protein, His, Insect-1mg

QP11744-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human EFNB3 Protein, His, Insect-1mg

QP11756-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human ENTPD3 Protein, His, Insect-5ug

QP11794-HIS-INSECT-5ug 5ug
EUR 201

Recombinant Human EPHA2 Protein, His, Insect-10ug

QP11796-HIS-INSECT-10ug 10ug
EUR 201

Recombinant Human EPHA2 Protein, His, Insect-1mg

QP11796-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human EPHA2 Protein, His, Insect-2ug

QP11796-HIS-INSECT-2ug 2ug
EUR 155

Recombinant Human FCGR3A Protein, His, Insect-1mg

QP11860-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human FOLR1 Protein, His, Insect-5ug

QP11896-HIS-INSECT-5ug 5ug
EUR 201

Recombinant Human GARS Protein, His, Insect-10ug

QP11933-HIS-INSECT-10ug 10ug
EUR 201

Recombinant Human GARS Protein, His, Insect-1mg

QP11933-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human GARS Protein, His, Insect-2ug

QP11933-HIS-INSECT-2ug 2ug
EUR 155

Recombinant Human GFRA3 Protein, His, Insect-5ug

QP11959-HIS-INSECT-5ug 5ug
EUR 201

Recombinant Human GPNMB Protein, His, Insect-10ug

QP12041-HIS-INSECT-10ug 10ug
EUR 201

Recombinant Human GPNMB Protein, His, Insect-1mg

QP12041-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human GPNMB Protein, His, Insect-2ug

QP12041-HIS-INSECT-2ug 2ug
EUR 155

Recombinant Human GZMH Protein, His, Insect-10ug

QP12072-HIS-INSECT-10ug 10ug
EUR 201

Recombinant Human GZMH Protein, His, Insect-2ug

QP12072-HIS-INSECT-2ug 2ug
EUR 155

Recombinant Human GZMK Protein, His, Insect-1mg

QP12073-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human HEXA Protein, His, Insect-1mg

QP12224-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human IL12RB1 Protein, His, Insect-10ug

QP12404-HIS-INSECT-10ug 10ug
EUR 201

Recombinant Human IL12RB1 Protein, His, Insect-1mg

QP12404-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human IL12RB1 Protein, His, Insect-2ug

QP12404-HIS-INSECT-2ug 2ug
EUR 155

Recombinant Human IL13RA2 Protein, His, Insect-1mg

QP12406-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human IL1RL1 Protein, His, Insect-1mg

QP12413-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human ITGB1 Protein, His, Insect-1mg

QP12462-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human KLK15 Protein, His, Insect-5ug

QP12504-HIS-INSECT-5ug 5ug
EUR 201

Recombinant Human KLK2 Protein, His, Insect-5ug

QP12505-HIS-INSECT-5ug 5ug
EUR 201

Recombinant Human KLK5 Protein, His, Insect-10ug

QP12507-HIS-INSECT-10ug 10ug
EUR 201

Recombinant Human KLK5 Protein, His, Insect-2ug

QP12507-HIS-INSECT-2ug 2ug
EUR 155

Recombinant Human KLRB1 Protein, His, Insect-5ug

QP12508-HIS-INSECT-5ug 5ug
EUR 201

Recombinant Human LUM Protein, His, Insect-1mg

QP12598-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human MFAP4 Protein, His, Insect-1mg

QP12691-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human NARS Protein, His, Insect-10ug

QP12794-HIS-INSECT-10ug 10ug
EUR 201

Recombinant Human NARS Protein, His, Insect-2ug

QP12794-HIS-INSECT-2ug 2ug
EUR 155

Recombinant Human NXPH1 Protein, His, Insect-1mg

QP12912-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human PDCD1LG2 Protein, His, Insect-1mg

QP12985-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human PSG1 Protein, His, Insect-1mg

QP13179-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human PSG5 Protein, His, Insect-5ug

QP13180-HIS-INSECT-5ug 5ug
EUR 201

Recombinant Zika NS1 Protein, His, Insect-10ug

QP14001-HIS-INSECT-10ug 10ug
EUR 201

Recombinant Zika NS1 Protein, His, Insect-2ug

QP14001-HIS-INSECT-2ug 2ug
EUR 155

Recombinant Zika NS1 Protein, His, Insect-50ug

QP14001-HIS-INSECT-50ug 50ug
EUR 545

Recombinant Human Adipsin Protein, His, Insect-1mg

QP10969-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human ATP1B1 Protein, His, Insect-1mg

QP11104-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human ATP1B2 Protein, His, Insect-1mg

QP11105-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Mouse CD14 Protein, His, Insect-10ug

QP11301-HIS-INSECT-10ug 10ug
EUR 201

Recombinant Mouse CD14 Protein, His, Insect-2ug

QP11301-HIS-INSECT-2ug 2ug
EUR 155

Recombinant Human CD200 Protein, His, Insect-1mg

QP11312-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human CD207 Protein, His, Insect-1mg

QP11314-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human CD226 Protein, His, Insect-1mg

QP11315-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human CD244 Protein, His, Insect-10ug

QP11316-HIS-INSECT-10ug 10ug
EUR 201

Recombinant Human CD244 Protein, His, Insect-1mg

QP11316-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human CD244 Protein, His, Insect-2ug

QP11316-HIS-INSECT-2ug 2ug
EUR 155

Recombinant Human CD27 Protein, His, Insect-5ug

QP11318-HIS-INSECT-5ug 5ug
EUR 201

Recombinant Human CD274 Protein, His, Insect-100ug

QP11319-HIS-INSECT-100ug 100ug
EUR 1261

Recombinant Human CD274 Protein, His, Insect-10ug

QP11319-HIS-INSECT-10ug 10ug
EUR 201

Recombinant Human CD274 Protein, His, Insect-2ug

QP11319-HIS-INSECT-2ug 2ug
EUR 155

Recombinant Human CD300C Protein, His, Insect-5ug

QP11325-HIS-INSECT-5ug 5ug
EUR 201

Recombinant Human CD33 Protein, His, Insect-1mg

QP11327-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human CD34 Protein, His, Insect-1mg

QP11328-HIS-INSECT-1mg 1mg
EUR 5251

Recombinant Human CD3G Protein, His, Insect-5ug

QP11332-HIS-INSECT-5ug 5ug
EUR 201

Bij dit onderzoek remde StxA, geleverd door het baculovirus, de celproliferatie en vernietigde het HeLa- en MCF7-cellen in vitro. Kortom, deze methode kan worden gebruikt als een veilige methode voor de levering van geneesmiddelen tegen kanker in de meeste kankercellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Expression, purification and functional characterization of human equilibrative nucleoside transporter subtype-1 (hENT1) protein from Sf9 insect cells.

Expressie, zuivering en functionele karakterisering van humaan equilibratief nucleoside transporter subtype-1 (hENT1) eiwit van Sf9 insectencellen.Expressie, zuivering en functionele karakterisering van humaan equilibratief nucleoside transporter subtype-1 (hENT1) eiwit van Sf9 insectencellen.

Human equilibrative nucleoside transporter-1 (hENT1) is de belangrijkste plasmamembraantransporter die betrokken is bij het transport van zuivere nucleosiden naast nucleoside-analoge medicatie, gebruikt in antikanker- en antivirale therapieën. Ongeacht intensief biochemisch en farmacologisch